Nooit meer twijfelen bij het behandelen van jonge kinderen met trauma

De Traumatoolbox geeft jou alle handvatten om kinderen van 0 tot 12 jaar te helpen bij het verwerken van ingrijpende ervaringen. Inclusief 5 modules met lesmateriaal en 5 x een maandelijkse Live-ZOOM-call! In totaal krijg je 10 uur aan waardevolle informatie.  

We starten in het voorjaar van 2023. Je kunt je nu aanmelden voor de wachtlijst

Trauma Toolbox Cindy de Wit

Helder plan van aanpak

De Toolbox heeft werkboeken en praktische bladen en materialen waarmee je direct aan de slag kan.

toegankelijke manier van leren

In 5 modules leer je alles over diagnostiek en behandeling van jonge kinderen met traumaklachten. Daarnaast leer je veel over stressregulatie en psycho-educatie. Alles vanuit de Infant Mental Health-Visie en effectief bewezen interventies.

Effectiever behandelen

Krijg meer vertrouwen in je behandeling. Word effectiever in de uitvoering van de behandeling en vind eenvoudiger de aansluiting bij jonge kinderen.

"Cindy is een fijne, stabiele en kundige collega om op te bouwen."

Marijn Melssen-Witteveen, Orthopedagoog-Generalist

WIl je jonge kinderen verder helpen?

Wil je jonge kinderen van 0 tot 12 jaar helpen bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, maar ben je erg zoekende in de voorbereiding en uitvoering van de behandeling? Ik heb de Traumatoolbox ontwikkeld om jou nog meer expertise te bieden op het gebied van diagnostiek en behandeling van jonge kinderen. Én meer vertrouwen te krijgen in de uitvoering hiervan. Je brengt je eigen behandelingen naar the next level!

 

Trauma Toolbox leerdoelen

Je leert....

  • Hoe je onderzoek bij jonge kinderen kunt aanpakken en jij weet waar je op moet letten.
  • Hoe je een behandeling start, welke behandelmogelijkheden er zijn.
  • Hoe je enerzijds aan kan sluiten bij een kind en anderzijds vermijding kan doorbreken.
  • Hoe je ouders en kinderen verder kunt helpen om hun band te verbeteren en te reguleren.
  • Hoe je als behandelaar een rustig behandelaren-brein houdt.
  • Hoe je met meer empowerment jonge kinderen en hun ouders kunt helpen vanuit de IMH-Visie.

 

Je krijgt...

  • 5 Modules waar je direct toegang tot hebt.
  • Elke maand op vrijdag een live groeps-ZOOM-call waarin je vragen kunt stellen en we gebruik kunnen maken van elkaars expertise.
  • Videomateriaal waarmee je direct aan de slag kan.
  • Werkboeken.
  • Een onmisbare tool voor diagnostiek/onderzoek.
  • Praktische bladen en materialen om direct in te kunnen zetten.
  • Een geheel online programma dat je volgt wanneer het jou uitkomt.
  • Een half jaar toegang tot het programma.
  • De bestede tijd zal in totaal (inclusief zoomcalls exclusief literatuur lezen*) uitkomen op ongeveer 10 uur.

*Deelnemers dienen het boek: Van kwetsuur naar litteken van N. Vliegen, E. Tang en P. Meurs (2017) zelf aan te schaffen. Hieruit dienen de hoofdstukken 1,2,3,4 (p.13-63) en 6 (p112-137) gelezen te worden. Overige (niet verplichte) literatuur is in de online omgeving te vinden. 

 

Inhoud Trauma Toolbox

5 modules van onschatbare waarde

1.

Essentiele tool voor diagnostiek bij jonge kinderen

Deze module helpt jou om zicht te krijgen in wat de invloed is van de ouder-kindrelatie op (trauma)klachten van het kind. Deze module bevat een essentiële tool voor traumadiagnostiek bij kinderen waardoor je alle informatie overzichtelijk maakt. Ook krijg je bij deze module vragenlijsten die je direct kunt inzetten bij jouw cliënten.

2.

Tools bij beeldvorming en diagnostiek van traumaklachten bij jonge kinderen

Bij deze module neem ik je mee in wat belangrijk is bij diagnostiek/onderzoek naar traumagerelateerde klachten, maar ook hoe je krachten in beeld krijgt. Ook weer middels praktische tools die je direct kunt gebruiken.

3.

Behandeling van traumagerelateerde klachten

Ik neem je mee in welke behandelinterventies er zijn voor kinderen van 0-12 jaar, wat de richtlijnen hierover zeggen, welke afwegingen je kunt maken en hoe je ouders kunt betrekken bij de besluitvorming.

4.

Stressregulatie bij traumagerelateerde klachten

Ik leg uit welke invloed stress heeft op het ontwikkelende brein en waarom de kwaliteit van de ouder-kindrelatie zo belangrijk is bij regulatie. Ook krijg je verschillende oefeningen die je in kunt zetten voorafgaand, tijdens en/of na traumabehandeling bij jonge kinderen en hun ouders. Daarbij leer je hoe je als behandelaar een rustig behandelaren-brein kunt hebben en behouden.

5.

Psycho-educatie

In deze module wordt het belang van Psycho-educatie uitgelegd en word jij op praktische wijze geholpen om hier creatief mee om te gaan. Zo kan jij behandeling op maat bieden.

Dit is waarom jij de traumatoolbox wilt hebben!

Denk je regelmatig: Waar begin ik en hoe doe ik onderzoek bij zulke jonge kinderen? Wat kan ik aanbieden op het gebied van psycho-educatie? Hoe ga ik om met vermijdingsgedrag? Hoe betrek ik ouders? Stop met afvragen en pas de toolbox toe bij je volgende behandeling!
Tevens krijg je iedere maand een live groeps-Zoom-call waarin je vragen kunt stellen en we expertise kunnen uitwisselen met elkaar.

De Traumatoolbox is beschikbaar voor: GZ-Psychologen, Psychotherapeuten, Klinisch Psychologen, Orthopedagoog generalisten, Kinder- en Jeugdpsychologen NIP, Psychologen, Orthopedagogen, Psychiaters. 

Deelnemers leveren aan het eind een casusbeschrijving in. 

Wie is Cindy de Wit

wie is cindy de wit?

Ik ben Cindy de Wit. De afgelopen 12 jaar heb ik meer dan 700 kinderen mogen helpen om ingrijpende ervaringen te verwerken. Ik zag dat kinderen weer toe kwamen aan hun ontwikkeling, meer grip kregen op hun leven en zich weer veerkrachtiger gingen voelen. Ook zag ik dat tijdens en na behandeling de band tussen ouder(s) en kind versterkt werd.

Verwonderd door deze mooie resultaten heb ik mij vervolgens verder gespecialiseerd in traumabehandeling en in de behandeling aan de allerjongsten. Ik werk vanuit mijn praktijk, Psychologenpraktijk de Wit, maar met de Traumatoolbox voor behandelaren wil ik nog meer bereik creëren, zodat nog meer kinderen geholpen kunnen worden.

Ik ben geregistreerd als GZ-Psycholoog BIG, EMDR-Practitioner VEN, IMH-Specialist DAIMH, TF-CBT-Therapeut en Supervisor NIP (en SKJ).

REVIEWS VAN ANDEREN OVER CINDY

Je bent een superfijne, nuchtere behandelaar, waar je lekker mee kan samenwerken en lachen. Maar vooral respect voor je enorme deskundigheid en drive om altijd weer beter en up to date in het vak te blijven.

Ontwerp corine

Corine Froeling
GZ-Psycholoog

Cindy, ik heb veel van je geleerd. Van je kalmte, je nuchterheid en kennis van trauma.

 

Ontwerp z

Loes Osinga
GZ-Psycholoog